carnisseria amb la Dolors i el seu fill

Bona Carn és una carnisseria de Sant Cugat. Es troba a la Rambla del Celler, dins d’una botiga que és diu Punt Fresc i té tres zones: una fruiteria, una peixateria i una carnisseria. Tenen productes de molt bona qualitat, de proximitat i frescos perquè els clients puguin comprar els principals aliments que consumeixen en el dia a dia. Aquesta la filosofia de Josep Cortés, propietari de la botiga i responsable de la carnisseria, juntament amb la seva dona Dolors.

 

Com i quan vau començar en aquest sector?

El 2014, amb passió i il·lusió per elaborar bons productes.

 

Perquè vau obrir la carnisseria/botiga?

Per hobby. Sóc de família carnissera i havia arribat a tenir 12 carnisseries. L’any 1992 vaig començar en el sector de la construcció i vaig vendre-les totes. Em va anar molt bé, però va arribar un moment que m’avorria. Com que sempre m’havia dedicat a la carn, vaig tornar a començar.

 

Quina és la vostra filosofia d'empresa i quins són els vostres valors?

Tinc molt clar que no vull  menjar processat. És important per la salut, ja que moltes de les malalties que tenim vénen derivades d’una mala alimentació. Per això tinc pollastres criats en llibertat, porc Ral d’Avinyó i vedella de raça Angus criada per mi.  Elaborem els nostres productes sense additius, gluten ni lactosa per què com deia el meu avi “serem el que mengem”.

 

Com vau conèixer el Ral?

Per casualitat. Va venir un representant de Grup Roma i em va oferir el Ral d’Avinyó.

 

Perquè el vàreu seleccionar per oferir als vostres clients?

Per la seva qualitat, gairebé no deixa anar aigua. La qual cosa vol dir que no se li han injectat cap tipus d’hormones ni anabolitzants. També per la grassa infiltrada, què és el que li dóna el sabor.

 

Com definirieu la carn de porc Ral?

Excel·lent.

 

Quins productes teniu de Ral? 

Llom, llonza, papada, coll, morro, careta, panxeta i espatlla, amb la qual elaborem molts dels nostres productes. Totes les hamburgueses en porten un 20%.

 

Quins dels vostres productes elaboreu amb Ral? 

A part de les hamburgueses, també fem croquetes, mandonguilles, pinxos i carpaccio de morro de porc. Embotits com espetec, somalla, llonganissa, catalana trufada, botifarres de tots els gustos ( formatge de cabra, ceps…), botifarres cuites, cap de senglar (que porta llengua, morro i espatlla de Ral, que li dóna un gust especial).

De tant en tant, agafem una espatlla sencera, la tallem i l’adobem. A la gent li encanta.

 

Per acabar, voleu compartir alguna anècdota?

Tothom que l’ha provat li ha agradat, no he tingut queixes. Alguns clients em diuen que és més gras, però llavors els explico que és perquè és un porc rústic. En aquest cas la grassa és sinònim de qualitat. Llavors no hi sol haver problema.


 

El Josep ens va regalar molt amablement una somaia i hem de dir que era boníssima. Tot i que la millor prova és que el seu fill, que era a la botiga mentre fèiem l’entrevista no deixava de menjar-ne. Si voleu conèixer més la carnisseria Bona  Carn, podeu visitar la seva botiga.